Ända till denna dag…

Lagom till Pingstdagen 2023 gav jag ut en bok om Ebeneser. Det är namnet på den fastighet som byggdes av Hässjö Baptistförsamling 1899. Församlingen bildades redan i november 1856 och är en av landets äldsta nu aktiva frikyrkor. Det har varit en lång och brokig väg man färdats, och under hösten 2022 beslutade församlingen av olika skäl att sälja fastigheten. Köparna kommer att bevara den som en kyrko- och kulturbyggnad, och församlingen kommer fortsätta att fira gudstjänster i kyrkan precis som förut.

Ända till denna dag… är en samling jubileumsberättelser och material för Hässjö Baptistförsamling som jag har sammanställt. I det sista kapitlet skriver jag själv om den tid som nu är och blickar framåt. Boken finns att beställa direkt från mig och kostar 120 kr plus frakt. Senare kommer en uppdaterad version att finnas digitalt att ladda ner här på hemsidan, men det är oklart när det blir.

Församlingen Ebeneser Söråker hittar du på adressen ebeneser.se.

Möjligt att köpa Löftesbågen

Nu har min senaste bok Löftesbågen kommit från tryckeriet och finns till försäljning. Den går att beställa för 160 kr plus frakt genom att skicka meddelande till mig på min adress daniel snabel-a ernvikmedia punkt se. Skriv då hur många exemplar du önskar och namn och adress så jag vet vart jag ska skicka den.

Jag brukar ibland säga att detta är en förkunnares testamente. Inte så att jag kommer sluta att predika Guds ord. Men den framställer den bärande tanken i all min förkunnelse: Guds vilja att återlösa en förlorad mänsklighet. Jag hoppas ju också att det föder en fascination över Bibeln och inte minst väcker en längtan efter att läsa och umgås med Bibelns texter.

Löftesbågen till tryckeriet

Nu är mitt manus korrekturläst och jag har skickat det till tryckeriet. Om allt går som det ska kommer jag ha boken färdig inom några veckor. Det är den perfekta julklappen till dig själv eller någon annan. Är du intresserad av mer information får du gärna mejla mig på daniel snabela ernvikmedia.se. Jag har i skrivande stund inget fastställt pris på den, men den informationen kommer du få när allt är färdigt.

Löftesbågen

När jag ändå är igång och skriver på sidan här, kan det vara på sin plats att också informera om att jag sitter i slutskedet med en ny bok. Arbetsnamnet på den är Löftesbågen. Det är en kraftigt reviderad version av Noa och hans söner i Guds frälsningsplan. Med åren har det tillkommit en hel del nytt material. Dessutom har jag en helt ny disposition och tagit bort en del saker som jag inte riktigt var nöjd med i första utgåvan. Även om jag skriver ”revision” så är det ändå fråga om en helt ny bok, trots att grundtemat finns kvar från första boken. Det har tagit rätt lång tid att skriva boken då jag haft väldigt mycket att göra på mitt jobb. Nu är allt skrivet och jag sitter och går igenom materialet för att finslipa på det. Målsättningen är att den ska vara klar för utgivning under hösten 2022.

Plötsligt händer det!

Den här sidan har legat i träda lång tid av olika skäl. Jag har inte haft några ambitioner att blogga på och skriva massa in lägg med tyckande och tänkande. Livet har varit fullt av arbete och tiden är då begränsad av oförklarliga skäl. Men Nu har jag ambitionen att lägga ut en del av det material jag gjort genom åren här. Det handlar om e-böcker och, om tiden räcker till, kanske även någon av böckerna som ljudbok. Det kommer inte vara någon aktiv blogg med uppdateringar av det slaget, men jag vill att mina böcker ska finnas tillgängliga för de som är intresserade.

När jag ändå var i farten passade jag på att göra en liten uppdatering av sidans layout. Jag väljer att fortsatt ha ett minimalistiskt tema.