Löftesbågen

När jag ändå är igång och skriver på sidan här, kan det vara på sin plats att också informera om att jag sitter i slutskedet med en ny bok. Arbetsnamnet på den är Löftesbågen. Det är en kraftigt reviderad version av Noa och hans söner i Guds frälsningsplan. Med åren har det tillkommit en hel del nytt material. Dessutom har jag en helt ny disposition och tagit bort en del saker som jag inte riktigt var nöjd med i första utgåvan. Även om jag skriver ”revision” så är det ändå fråga om en helt ny bok, trots att grundtemat finns kvar från första boken. Det har tagit rätt lång tid att skriva boken då jag haft väldigt mycket att göra på mitt jobb. Nu är allt skrivet och jag sitter och går igenom materialet för att finslipa på det. Målsättningen är att den ska vara klar för utgivning under hösten 2022.

Plötsligt händer det!

Den här sidan har legat i träda lång tid av olika skäl. Jag har inte haft några ambitioner att blogga på och skriva massa in lägg med tyckande och tänkande. Livet har varit fullt av arbete och tiden är då begränsad av oförklarliga skäl. Men Nu har jag ambitionen att lägga ut en del av det material jag gjort genom åren här. Det handlar om e-böcker och, om tiden räcker till, kanske även någon av böckerna som ljudbok. Det kommer inte vara någon aktiv blogg med uppdateringar av det slaget, men jag vill att mina böcker ska finnas tillgängliga för de som är intresserade.

När jag ändå var i farten passade jag på att göra en liten uppdatering av sidans layout. Jag väljer att fortsatt ha ett minimalistiskt tema.

Vårt evighetshopp

Södagen före allhelgonahelgen har i kyrkoåret temat frälsningen. Söndagen samma helg som Alla helgons dag har temat vårt evighetshopp som en följd av frälsningen. Det är två söndagar som ger hopp och inspiration, när vi i slutet av kyrkoåret nu kommer till ämnen som har med denna tidsålders slut och Guds dom att göra. Bibelns budskap genomgående är att den som tror på Jesus och följer honom har en underbar framtid att möta, även om det så här i slutet av vår tidsålder kommer vara en del födslovåndor. Men poängen är: Gud har kontroll på läget och Jesus besegrade själafienden när han dog på korset. Genom sin uppståndelse från de döda på tredje dagen finns det därför en väg genom döden till livet tack vare Jesus.